Column Kees van Ee: Export van import nekt ons

“De aarde sterft niet, ze wordt vermoord. En degenen die dat doen hebben namen en adressen” (Utah Phillips)

Het rampenkapitalisme is geen ver van uw bed show meer. De bevolking komt spoedig in een staat van extreme verwarring. De TTIP handelsverdragen en de crisis en herstelwet zullen versneld ingezet gaan worden. De twee miljoen handtekeningen tegen deze handelsverdragen hebben slechts uitstel opgeleverd. Het zal bekrachtigd worden door niet gekozen ‘vertegenwoordigers’. Zie het voorbeeld met de Europese grondwet na ons NEE referendum in 2005. Deze nieuwe vorm van kolonialisme ziet het liefst handel in een leeg en open land met een belastingvrije zone. À la zuid-as paradijs te Amsterdam. De radicaal verwoestende, ruim van te voren geplande, beleidsveranderingen zullen gepaard gaan met gecreëerde rampen. Men noemt dit ‘Shock Doctrine’*, die winst genereert en transnationale bedrijven laat groeien door middel van nog meer ontslagen, fusies, loon verlagingen, deeltijd banen zonder vast contract en uitbesteden van werk. Bloedzuigende Lobbyisten, 40 stuks op één Euro parlementariër, penetreren de rechten van de Mens. Noem ze maar acteurs in een pornolandschap waarbij enkele grote partijen via gagging ons hard, kokhalzende shit, door de strot staan te duwen. En dat elke ‘(af)werk’ dag weer in Bruxelles en Strasbourg.

Dit soort kapitalisme verlegt gewetenloos een volgende grens en speelt met de draagkracht van de natuur. Respect voor de natuur kost winst. Vandaar. De export minus import laat ons een handelsoverschot zien. Hieperdepiep hoera er komt geld binnen. Er kan weer geïnvesteerd worden in NL. Dat geld komt inderdaad binnen. Een nanoseconde lang ligt het in de brievenbus maatschappij. Buiten NL is er meer te verdienen door het bedenken van nieuwe markten en lagere productie kosten. Door het financieren van landje pik (grabbing)* creëer je stabiele inkoop van grondstoffen. Halffabricaten en heel fabricaten worden daar ter plekke vervaardigd door overvloed aan zéér goedkope arbeiders à ruim onder de dollar per uur. Het maakt niet uit wie in dat land aan de macht gekomen is, als je er maar zaken mee kan doen. Het is jammer dat niet alles buiten NL vervaardigd of gekweekt kan worden. Géén punt. De Nederlandse sukkel betaalt de subsidie voor het product wel. Het resultaat kan alsnog goedkoop het land uit. De export wordt als het ware door ons betaald. De transito faciliteiten moeten echter wel onderhouden worden. Wederom geen punt. Extra belastingen. Alles naar 21% BTW. Water en brood worden op een andere manier wel duurder.

Wij hebben, zoals elk land, te maken met import. Ook dat betalen wij. Het gaat hier om het financieren van goedkope arbeidsimport, de ‘vluchtelingen’ import via de asielindustrie en de shock doctrine import. De belangrijkste import wordt vermeden en dat zijn de elementaire snel oprakende voeding stoffen (nutriënten)*. De nieuwe Nederlanders moeten gevoed (bed, bad, brood en leefgeld-regelingen) en met voorrang gehuisvest worden in veilige woningen. Worden wij binnenkort gedwongen om duizenden illegalen op te vangen in de veiligste gemeente van NL? De ongekozen rasverzwijger Timmermans heeft u onlangs zien brallen over de illegalen dump.

Waarom zijn er vluchtelingen? Hoe komen zij aan zoveel geld dat zij de reis en oversteek kunnen betalen? Waarom ineens zo massaal? Wij hebben toch betaald voor ontwikkelingshulp en hebben toch zat bijeengeharkt voor diverse goede doelen. Een simpele greep uit de vele voorbeelden over het waarom volgt nu. Het rode kruis in Amerika krijgt een half miljard aan donaties voor Haïti. Het land is getroffen door een enorme aardbeving. De zieligheidsindustrie komt met beelden en plaatjes om de geldinzameling op gang te zetten. Daarna houdt het nieuws op te bestaan. Een paar jaar later zoekt Pro Publica en NPR uit wat er met dat geld is gedaan. Er blijken maar 6 woningen gebouwd te zijn. Zwijgen is goud. Geen opening van zaken. No body in jail enz. Als Haïti als eiland in de Noordzee zou liggen dan was er een tsunami vluchtelingen deze kant opgekomen. Een ander voorbeeld: De Soedanese president Omar al-Bashir is niet gekozen aan de macht gekomen. Jarenlang vermoordt en verdrijft hij gezinnen en bombardeert aan de lopende band akkers. Hij blijkt uit te blinken in de internationale wapenhandel. De economie loopt geweldig omdat er een enorme voorraad olie, goud en uranium te exploiteren is. Al in 2007 prees de Economische Voorlichtingsdienst van Economische Zaken (nu o.l.v. Kamp) Soedan als de tijger van de Afrikaanse economieën. Het land is rijp voor landje pik (grabbing). Het voedsel wat verbouwd gaat worden in dit gebied zal dan bestemt zijn voor de export en niet voor de hongerige mensen die daar wonen. Er zal gelobbyd worden om onze import van bijvoorbeeld soja en ander GMO roundup Ready spul uit Afrika zonder import belasting te slijten aan NL. Hier worden er weer ‘hoogwaardige’ producten van gemaakt om te exporteren. De cirkel blijkt maar weer eens rond.

*Land grabbing – Deze praktijken deden de bankiers (tempeliers) van de kruisvaarders al. Op niets ontziende wijze wordt land gestolen van inwoners die daar hun bestaan hebben opgebouwd. De vruchten van dat land gaan direct verhandeld worden zonder enige compensatie voor de oorspronkelijke bewoners. Lees: NAM praktijken.

*Nutriënten – Grote zakenbanken nemen strategische posities in. Vooral wat betreft de wereldvoorraden, productie, opslag, transport, marketing en handel. Reeds met een klein marktaandeel zijn ze instaat de prijzen te manipuleren. Rabo, Crédit Agricole, Goldman Sachs zijn een van zes grootste banken met ruim 14.000 dochterondernemingen die geen financiële instelling zijn. Zij beheren de cruciale infrastructuur zoals havens, elektriciteitscentrales, parkeergarages en vliegvelden. Hun ‘macht’ willen zij graag zo houden. De schepen die zij bezitten zijn drijvende opslagplaatsen die pas gaan varen na het bereiken van de hoogst haalbare prijs. De andere schepen zijn oorlogsschepen die op kosten van de burger strategische posities innemen om bovenstaande zwendel te verdedigen. Hier blijft het helaas niet bij. Wij gaan te maken krijgen met grondstofnationalisme die conflicten zullen veroorzaken als gevolg van energietekorten en voedselgrondstofschaarste. (schaarste=handel) Europa heeft deze grondstoffen niet of nauwelijks. Wijs beleid moet zijn om als de donder deze voor de mens, plant en dier noodzakelijke groeistoffen in gigantische voorraden te importeren en op te slaan. Kalium, fosfaat, fosfor, seleen, borium, stikstof, en mineralen koper, ijzer, molybdeen, mangaan, natrium, silicium, jodium, kobalt zijn nodig als natuurlijke voedsel stimulatoren. Deze micro nutriënten bevatten organische vitamines. Kortom de zelfvoorziening in Europa is bijna nihil. Levenszekerheid via de vrije markt is er niet!!! Als wij geen energie uit voedsel kunnen halen en de opbouw van ons weefsel en cellen ondermijnen door te korten van deze basis stoffen worden wij ziek. Voor de synthetische- en medicijn industrie betekend dit kassa!!! Cirkeltje wordt poreus.

*Shock Doctrine – Heeft maar één doel: De samenleving in een gebied, land of meerdere landen compleet ontwortelen. (Oekraïne, EU) Het stichten van zoveel mogelijke ellende leidt tot verwarring. Door de chaos zijn omkoopbare sujetten bereid gebieden af te staan voor uitbuiting zonder hindernissen van welke aard dan ook. Dus schade veroorzakende Fracking rond Niehove gaat door.

NL wordt illegaal bestuurd. Grondwet artikel 21 “ In geen geval kan de zetel der regering buiten het rijk worden geplaatst “ Dit artikel kwam sterk naar voren toen Wilhelmina het land in de steek liet in 1940. Na de oorlog kwam er, uiteraard, een ongekozen regering om de huidige tijd te faciliteren. Onze streek wordt nu financieel getroffen door de herverdeling van de rijksinkomsten. (streekkrant 16 juni pagina 7) = ONTWRICHTING. Protest? Soeverein denken en handelen is nog net niet strafbaar. Maar men werkt aan criminalisering van het sociaal protest. Wij kunnen echter geen uitweg vinden via de directe politiek. Het is telkens weer gebleken dat zij te ongeschikt en corrupt zijn om de gigantische problemen aan te pakken. ‘Wie betaalt bepaalt’. Wij betalen alles. Dus…..?

Kees van Ee

Website van Onder Groningen