NJB special over de gaswinning en het recht!

Geachte lezer,

Hierbij een persbericht van vandaag (2 juli) over een special van het Nederlands Juristen Blad, geschreven door hoogleraren van de Juridische Faculteit Groningen.

In het persbericht uit de bijlage staat een voorproefje van het uitgebreide themanummer, waarin het gaat over: Regulering van de aardgaswinning in Groningen, Gaswinning en het recht op veiligheid, Aansprakelijkheid van de mijnbouwexploitant, Geldt het Burgerlijk Wetboek nog in Groningen?, Aansprakelijkheid voor aardbevingsschade vanuit rechtseconomisch perspectief, Aardbevingen en rechtsbedeling.

De schrijvers zijn:

  • Martha Roggenkamp (Energierecht)
  • Herman Böring (Bestuursrecht)
  • Jelle Roelfsema (student researchmaster)
  • Fokko T. Oldenhuis (Privaatrecht) en Albert Verheij (Privaatrecht)
  • Oscar Couwenberg (Rechtseconomie)

Ze schrijven: Wij kunnen ons anno 2015 slechts verbazen over hoe de door NAM gevoerde verweren zo lang hebben kunnen standhouden. De tijd is aangebroken dat de rechter (lees: de Aardbevingskamer Noord Nederland)  aan de doorgedraaide NAM-cultuur een einde maakt. Het is onacceptabel dat de veroorzaker van de schade tevens de omvang van de schade bepaalt en het valt niet te verteren dat de NAM bij omvangrijke schades de afhandeling ervan eindeloos traineert en voor zich uitschuift. Het Burgerlijk Wetboek geldt ook in ‘Groningen’.

Wanneer u klikt op http://njb.nl/highlights/themanummer-gaswinning-in-groningen.15713.lynkx  kunt u lezen hoe u het blad kunt aanschaffen.

Met dank aan hun inzet!

Website van Onder Groningen